fbpx

Frem mod 2020 er det Sikkerhedsstyrelsens mål at blive en moderne, serviceorienteret og digital myndighed. Derfor har styrelsen i flere år holdt interne kurser, hvor man bl.a. har udstyret medarbejderne med konkrete værktøjer til at implementere strategien i det daglige arbejde.

Service Design Institute har stået for modulet “Kundeorienteret forretningsudvikling” hvor der bl.a. arbejdes med at kortlægge kundernes rejse og skabe og designe service og løsninger med udgangspunkt i kunderne.

Styrelsen producerede i den forbindelse denne lille film.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SDIs nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks adgang til at downloade e-udgaven af ”Kunderejsen” – 84 sider om kortlægning, design og implementering af kunderejser.

 

Du er nu tilmeldt