Ninas hjemmelavede ide-sudoku; mindst lige så fin som den fortrykte – og under alle omstændigheder præcis lige så anvendelig …

Da jeg begyndte – for år tilbage – at facilitere workshops begik jeg (faktisk flere gange!) en kæmpe brøler: 

Når det kom til ide-generering, gav jeg kursisterne en kort beskrivelse af, hvilket problem der skulle løses, hvorefter de jo skulle “BRAINSTORME”…! Sæt igang!

Til min egen store forbløffelse skete der ofte intet som helst. Eller også var de ideer, der kom på bordet, simpelthen så dårlige …

På et tidspunkt – og vi er altså heldigvis en del år tilbage – erkendte jeg så, at jeg var nødt til at gøre noget andet. Og det gav anledning til en del research omkring ide-generering. Hvorefter jeg afprøvede en lang række metoder og redskaber.

Jeg fik hurtigt en stribe metode-favoritter, som efterfølgende er blevet brugt igen og igen i forbindelse med f.eks. workshops, kurser og rådgivnings-projekter. Og som virkede.

Ide-sudoku: brainstorm møder et regneark

En af metoderne er “Ide-Sudoku” som såvel mine kursister som jeg selv er begejstret for. For et par uger siden demonstrede Stine Ringvig Marsal og jeg metoden i Stines Experience Management Community.

Det fik et af medlemmerne, Tine Lindgaard Tauson, til at skrive på Linkedin, at hun have “set lyset” og at hun endelig havde fundet “et reelt værktøj og ikke bare lunken luft til en ballon, der aldrig ville stige til vejrs” …

Og for nylig skrev Nina Hestehave Degn, også på Linkedin, at hun skulle bruge en ide-sudoku i forbindelse med en workshop. Men hun havde ikke tid til at bestille et fortrykt eksemplar, så hun lavede sin egen sudoku (som var mindst lige så fin som den fortrykte – og under alle omstændigheder præcis lige så anvendelig).

Gratis online kursus

Da jeg samtidig er igang med at producere en række online kurser, gav interessen for ide-sudokuen mig ideen (hø-hø) til at lave et online kursus om ide-generering.

På kurset gennemgår jeg 6 konkrete metoder til ide-generering, som jeg har god erfaring med. Og som i øvrigt er lige så enkle, som de er gennemprøvede.

Ide-sudoku’en er naturligvis en af metoderne.

Og så til den gode nyhed:

KURSET ER GRATIS – men kun indtil den 1. marts. (Så har jeg andre planer med det…)

Du finder kurset her.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.