Er du godt i gang med (eller har du måske allerede afsluttet) en relevant kandidatuddannelse? Er du interesseret i at styrke din faglige profil med praktisk erfaring inden for servicedesign, kundeoplevelser, cx og kunderejser? Og har du lyst til at lære fra nogle af pionererne på området? 

Du har interesse for servicedesign, kundeoplevelser, cx og kunderejser 

Du bliver en del af et mindre konsulenthus, hvor grundlæggeren har positioneret sig som en af Danmarks førende eksperter inden for servicedesign, kundeoplevelser, cx og kunderejser. Han er en efterspurgt foredragsholder, underviser, facilitator og rådgiver.

Som studentermedhjælper kommer du til at varetage en række forskellige opgaver – ikke mindst udviklingsopgaver. Men helt centralt vil også være, at du får direkte adgang til viden, erfaring, metoder og modeller. For den rette person vil der være betydelige udviklings- og karrieremuligheder på både kort og lang sigt.

Jobbet kræver, at du arbejder struktureret og energisk. Og ikke mindst, at du er interesseret, samvittighedsfuld og engageret.

Opgaver

De overordnede opgaver vil f.eks. bestå i:

  • At medvirke i forbindelse med (især kvalitativ) research, brugerundersøgelser etc. 
  • At forberede, tilrettelægge og medvirke i forbindelse med afvikling af projekter  – herunder f.eks. workshops og kurser.
  • At optimere vores brug af forskellige sociale platforme.
  • At optimere hjemmeside og f.eks. webshop.
  • Derudover vil opgaverne utvivlsomt udvikle sig i takt med dine evner, interesse og udvikling.

Din profil

Måske studerer du på dit sidste semester på en relevant længerevideregående kandidatuddannelse og ønsker at supplere din teoretiske viden med praktisk erfaring inden for servicedesign, kundeoplevelser, cx og kunderejser. Det kan også være, at du har afsluttet din uddannelse og ikke helt har fundet den rette hylde endnu. 

Som person er du positiv, engageret og ambitiøs. Du tager initiativ og får idéer, som flytter dig selv og os. Vi forventer, at du kan arbejde selvstændigt og at du har et naturligt fokus på kvalitet og service. Du synes, at kommunikation er vigtig – både på dansk og engelsk.

Hvorfor Service Design Institute?

  • Du vil komme til at arbejde i et ambitiøst konsulenthus med mange muligheder.
  • Du bliver en del af et team med en uformel kultur.
  • Du vil får mulighed for at arbejde meget selvstændigt med mulighed for at løse opgaver ved siden af dit studie eller andre gøremål.
  • For den rette vil der være mulighed for fastansættelse og andre muligheder.

Er du interesseret?

Hvis du er interesseret er du velkommen til at sende en kort ansøgning med cv. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Søren Bechmann på tlf. 4044 7828.

Vi screener ansøgninger løbende og inviterer derefter kandidater til samtale.

Om Service Design Institute

Service Design Institute er først og fremmest en konsulentvirksomhed, men aktiviteterne omfatter også foredrag, facilitering af workshops, undervisning, kursusforløb og forlagsvirksomhed.

Vi udvikler og formidler servicedesign i tæt forbindelse med verden omkring os. Vi omsætter teori, erfaring og praksis til metoder, redskaber og løsninger. Og vi hjælper vores kunder med at tiltrække, fastholde og udvikle deres kunder – ved at designe attraktive, effektive og anderledes serviceydelser på tværs af alle touchpoints.

Vi er et tæt forbundet team med kompetencer, der understøtter tværfaglighed som er et centralt servicedesignprincip. Desuden er kompetente personer og virksomheder med forskellige fagligheder tilknyttet instituttet.

I Service Design Institute er vi overbeviste om, at god service gør verden til et lidt bedre sted at være.