Servicedesign

Den første danske bog om servicedesign.

Servicedesign drejer sig om at forstå, at produkter ikke længere er det væsentligste parameter, men at det handler om et udvidet perspektiv. Om at forstå kunderne, deres behov udover produktet og om at skabe gode oplevelser for dem. Om at udvikle nye serviceydelser såvel som at forbedre eksisterende. Samt om at gøre ydelserne relevante, attraktive og efterspurgte af kunderne samtidig med at de er kommercielt interessante for virksomhederne.

Forretningsudvikling med et servicedesignperspektiv kan få virksomheder til at arbejde med deres serviceydelser, produkter og kunder på en anderledes, bedre og mere helhedsorienteret måde.

Bogen går i dybden med serviceydelsen og ser bl.a. nærmere på, hvad der karakteriserer serviceydelsen og hvilke konsekvenser der har for virksomheden, der skal udvikle, markedsføre og drifte ydelsen. For medarbejderen, der skal sælge og levere den. Og for kunden eller brugeren der i sidste ende skal købe, bruge og f.eks. selv medvirke i produktionen af ydelsen.

Desuden forklares servicedesign gennem en række cases og eksempler. Samtidig med at den folder et modelapparat og en værktøjskasse ud, der kan hjælpe læseren til selv at overveje, hvordan serviceydelser kan blive bedre.

– Hans Reitzels Forlag 2010 · 1. udgave · 3. oplag · 288 sider · ISBN 978-87-7675-776-2

Servicedesign er ikke en ny specialist designdisciplin

I stedet betragtes servicedesign af mange som en ny platform, der integrerer en lang række forskellige discipliner med udgangspunkt i designtankegangen.”

– Uddrag fra bogen “Servicedesign”

Bogens indhold

  • Fornyet fokus på service
  • Hvad er en serviceydelse?
  • Hvad er servicedesign?
  • Servicedesign-processen
  • Indsigt, ide-udvikling, implementering
  • Samspil med andre discipliner
  • o.a.

Uddrag fra bogen

”Servicedesign fungerer på tværs af virksomheden, der udbyder serviceydelsen og kunden, der køber den. Servicedesign medvirker til at skabe fordele for begge parter. Hvis en kunde oplever en god service, vil det alt andet lige smitte af på virksomheden; Glade og tilfredse kunder er ultimativt den overordnede målsætning for langt de fleste virksomheder.

Kunderne ønsker at maksimere værdien af det, de kan få ud af en serviceydelse eller kombinationen af en serviceydelse og et produkt. Virksomhederne ønsker forretningsmæssig succes, flere og loyale kunder, effektive løsninger, større overskud, bedre image og stærke brands. Begge dele kan servicedesign i realiteten medvirke til.”

Servicedesign

Af Søren Bechmann

Hans Reitzels Forlag 2010
1. udgave · 3. oplag · 288 sider · ISBN 978-87-7675-776-2

Kan bestilles med forfattersignatur og hilsen til modtageren. Køb bogen i webshoppen og send samtidig en besked på info@sorenbechmann.com evt. med navn på modtageren af bogen.

Pris 395,- DKK

Køb bogen her

Anmeldelser af bøgerne…

“… en naturlig arvtager til Richard Normanns bog om Service Management fra 1984. Der gik således 25 år, til der var en værdig arvtager til den bog, som satte standarden for service- begrebet. … velskrevet … fremragende …”

Henrik Ørholst, Jyllands-Posten, 07.02.2010 om “Servicedesign

“… hører hjemme i hænderne på en bred skare af beslutningstagere i forretnings-Danmark. Bogen er på mange måder en gave til praktikeren, der gerne vil have en hurtig opgradering af værktøjskassen …”

Lars Ramme Nielsen, Børsen, 13.03.2012 om “Service er marketing

“… burde være obligatorisk læsning for alle, der har ansvaret for kontakt til kunderne.” og ”… de to forfattere har fat i et overset område inden for salg, marketing og service. Et område som bør fylde mere, end det gør …”

Henrik Ørholst, Børsen, 12.11.2014 om bogen “Gør kunden god igen

Få ”Kunderejsen” som e-bog – helt gratis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks adgang til at downloade e-udgaven af ”Kunderejsen” – 84 sider om kortlægning, design og implementering af kunderejser.

Vi skriver om service, servicedesign, kunde- og brugerrejser samt ”service recovery”. Og vi skriver alene, når vi har noget på hjerte. Af samme grund udkommer nyhedsbrevet med ujævne mellemrum.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)