Case: Sikkerhedsstyrelsen

Danmarks mest digitale styrelse

Sikkerhedsstyrelsen vil være Danmarks mest digitale styrelse. Vi ved af erfaring, at det kan skabe en vis distance mellem udbyder og modtager af en service. Samtidig vil Sikkerhedsstyrelsen blive endnu bedre til at samarbejde med kunderne – også selvom de er en offentlig myndighed, hvor “kunderne i butikken” ikke kan vælge ydelsen fra.

Derfor udviklede vi et internt kursus, hvor alle afdelinger var igennem det samme teoretiske og praktiske forløb. Medarbejderne fik et teoretisk indblik i, hvad der kendetegner (god) service. 

Og derefter fik de mulighed for at fordybe sig i det, netop deres afdeling leverer til kunderne. De brugte forskellige designværktøjer, som kunne hjælpe med at analysere, hvad der går godt idag, og hvilke områder, der kunne forbedres. Derefter udviklede de løsninger til bedre service og nye måder at forholde sig til kundeorienteret forretningsudvikling på. 

Kurset gav to resultater. Dels udviklede hver afdeling konkret idéer, som man kunne gå hjem i sin afdeling og teste og implementere. 

Men samtidig gennemgik alle medarbejdere en designproces med afprøvning af metoder, der er relevante i netop deres sammenhæng. Og hver medarbejder fik udleveret et sæt beskrivelser af metoderne, som de kan bruge i dagligdagen fremadrettet – når de skal levere en god oplevelse i vekselvirkningen mellem digitale og analoge kontaktpunkter.

Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra de medarbejdere, der har deltaget på jeres modul. Så sent som her til morgen kom to fra jura hen til mig og fortalte om deres gode dag i går. De var begejstrede for jeres hands-on tilgang og især glade for, at de kom hjem med konkrete metoder og værktøjer. De sætter også pris på jeres nede-på-jorden-facon – vi er nok ikke så meget til smarte konsulenter, hvor det meste bare er varm luft.

Lena Toft
Chefkonsulent
Sikkerhedsstyrelsen

Kontakt

Søren Bechmann
Partner / Adm. direktør
sb@servicedesigninstitute.com
Tlf. 4044 7828

Få ”Kunderejsen” som e-bog – helt gratis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks adgang til at downloade e-udgaven af ”Kunderejsen” – 84 sider om kortlægning, design og implementering af kunderejser.

Vi skriver om service, servicedesign, kunde- og brugerrejser samt ”service recovery”. Og vi skriver alene, når vi har noget på hjerte. Af samme grund udkommer nyhedsbrevet med ujævne mellemrum.

Dit navn (skal udfyldes)

Din virksomhed (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)