Lær at bruge designerens værktøjskasse til at
udvikle service,
som dine brugere vil elske
og din organisation kan fungere i

Service skal være attraktiv for brugerne, som skal modtage den, effektiv for organisationen, der skal levere den og (evt.) anderledes i forhold til organisationens konkurrenter.

Kurset er for dig med begrænset eller intet kendskab til servicedesign: Bliv fortrolig med helt konkrete modeller, metoder og værktøjer

Mere og mere handler om service ...

*) Om vi taler om kunder eller brugere er ikke så vigtigt. det centrale er, at mennesker – i rollen som kunder, brugere, borgere, beboere, gæster, patienter, medlemmer, pårørende, elever, studerende, medarbejdere, kollegaer, interessenter, lånere, abonnenter, passagerer etc. – skal have en service eller f.eks. en oplevelse. Herefter taler vi dog primært om brugere.

“Service” er meget andet og meget mere end det man traditionelt opfatter som “service” …

Derfor er der brug for servicedesign

Der er hér servicedesign kommer ind i billedet:

Servicedesign handler om at designe god og bæredygtig service

Fordelene ved servicedesign

Når du har gennemført vores grundkursus i servicedesign er der mindst 7 ting, som vil være anderledes:

Desuden vil du ...

”Uddannelsen i servicedesign har været en øjenåbner for mig. Komplekst og alligevel så simpelt og ligetil. Bevidstheden om at tænke den gode kunderejse ind i enhver servicefunktion giver virkelig god mening. Der er mange steps i en kunderejse, når den bliver pillet fra hinanden og analyseret. Rigtig meget kan forbedres – også i backstage arbejdet. Randers Bibliotek er nu klar til at arbejde videre med servicedesign.”
Mette Haarup
Randers Kommune

Kurset er målrettet dig der ...

Du arbejder f.eks. med

Du får ...

Gennemgående model

Kurset veksler mellem teori og praksis.

I tværfaglige grupper arbejdes der med en case, som modeller, metoder og værktøjer afprøves på.

Du introduceres til en gennemgående model, som samtidig sætter rammen for de 5 kursusdage.

De 5 kursusdage ...

Skærmbillede 2022-05-10 kl. 11.23.44

DAG 1

Vi sætter scenen og får styr på de grundlæggende principper. Du bliver introduceret til servicedesignerens måde at arbejde på. Casen bliver præsenteret. Og vi planlægger kursets første brugerundersøgelse.

Skærmbillede 2022-05-10 kl. 11.23.53

DAG 2

Vi hører et oplæg om kvalitative og kvantitative undersøgelsesmetoder og hvordan de kan bruges til at forstå en service. Vi analyserer indsamlet data og omsætter det til spørgsmål, som man kan handle på. Dagen afsluttes med idé-generering, hvor vi udvikler forslag til forbedring af den case, som vi arbejder med.

Skærmbillede 2022-05-10 kl. 11.24.00

DAG 3

Vi får vi besøg af en gæst, der kan hjælpe os med at tænke kreativt. Derefter former vi de mange idéer fra dag 2 til prototyper. De kan afprøves i den sammenhæng som de skal indgå i. Vi planlægger, hvordan vi skal teste prototyperne. 

Skærmbillede 2022-05-10 kl. 11.24.08

DAG 4

Vi reviderer den testede idé og lægger den ind i et ”Service Blueprint”. Sådan kan vi både få et overblik over hvad brugeren præsenteres for, og hvad organisationen skal levere. Dagens gæst vil fortælle os om, hvordan man implementerer forandringer. Derefter lægger vi en implementeringsplan ud fra en gennemtestet og praksisbåret model.

Skærmbillede 2022-05-10 kl. 11.24.17

DAG 5

Vi præsenterer de endelige løsninger for en fagekspert og får feed back. Sammen evaluerer vi kursets resultat. Og afslutter med bobler, diplom og et “snapshot fra virkeligheden”: En servicedesigner som har været med til at lave en stor forandring fortæller om sine metoder og måder at arbejde på.

Tidligere kursister siger ...

Du vil komme blandt andet komme til
 at lære og arbejde med

(Du kan evt. vise din chef denne liste ...)

Desuden...

Frank Høedt

… bliver der lavet et visuelt/grafisk referat af kurset, som du får med hjem se mere nedenfor).

Der indgår også et tegnekursus i forløbet, hvor du lærer nogle basale tegne-greb, der kan understøtte dit arbejde med servicedesign

”…et af de bedste kurser jeg nogensinde har været på.”
Marianne B. Lauritsen
Region Hovedstaden
”Jeg har fået mere ud af kurset end forventet.
 Og jeg har ændret min praksis.
”
Mette Olesen
Nordjyllands Trafikselskab

Mød dine undervisere

Mette Mikkelsen

Mette Mikkelsen er designer, og har siden 1990 arbejdet med design og innovation i kommercielle og offentlige sammenhænge. Hun er en erfaren facilitator og co-creator. Mette er desuden adjungeret professor ved Designskolen Kolding indenfor service- og strategisk design.

Søren Bechmann

Søren Bechmann er en af Danmarks førende servicedesign- og kunderejse-eksperter. Han er forfatter til 8 bøger om service, servicedesign og kunderejser – inkl. den første danske bog om servicedesign. Han er en efterspurgt foredragsholder og underviser: Søren formidler viden, så du kan forstå den. Endelig har han mere end 10 års erfaring med servicedesign og kunderejser.

Søren og Mette har sammen skrevet “Med andre øjne – om service, design og servicedesign” som udkom i 2019 på Hans Reitzels Forlag. Dette kursus bygger på bogen – som naturligvis udleveres til alle kursusdeltagere.

Frank Høedt

I forbindelse med kurset medvirker Frank Høedt. Han tegner et grafisk referat af kurset – det er et referat, der er en kombination at tegninger og tekst. Og det er et referat som skiller sig ud – og som på alle måder er interessant at gå på opdagelse i. Franks bidrag medvirker på denne måde til at styrke erindring og læring.

Praktisk arbejde

Du får rig mulighed for at afprøve konkrete metoder og værktøjer …

Gæster

I løbet af de 5 dage får vi inspirerende besøg fra virkelighedens verden …

”Kurset har været utroligt inspirerende. Jeg underviser selv i servicedesign, men er blevet brushet up på det nyeste nye. Jeg er blevet bekræftet i, at det jeg gør, er rigtigt, men også at man kan tænke anderledes, når man skal formidle til kolleger og ledelse. Det, der har været, exceptionelt godt er, at vi har arbejdet med en reel case i en virksomhed, som har brug for lidt hjælp. Det har været sjovt og lærerigt.
”
Mia Post Lundgaard
Erhvervsakademi Sydvest

Litteratur og materialer

Kurset er baseret på en bog, som du får udleveret første gang vi mødes

“Med andre øjne – og service, design og service-design” er den danske “bibel” om servicedesign. Bogen udkom i 2019 på Hans Reitzels Forlag.

Bogen er skrevet af Mette Mikkelsen og Søren  der har tilrettelagt og underviser på kurset.

Desuden får du udleveret en stribe materialer – f.eks. metodekort og ide-genereringsværktøjet ”Ide-sudoku”.

”Vi har fået mange konkrete metoder med hjem at arbejde med. I min virksomhed har vi brug for en praktisk orientering i forhold til at komme tættere på vores kunder. Og her har de metoder, vi har lært, været gode at teste af hjemme – men også senere i forhold til vores kunder. Det har givet god mening med noget praktisk, noget metodisk, men også med inspiration udefra. På den måde er der opstået noget magisk.”
Rikke Bøye Pedersen
E-nettet

Din investering

Din investering i dette kursus er kr. 16.995,- + moms

Du får:

*) Se nedenfor.

Du kan betale på 4 forskellige måder

1 x 16.995,- + moms

2 x  kr. 8.498 + moms
(I alt kr. 16.996 + moms)

4 x  kr. 4.249 + moms 
(I alt kr. 16.996 + moms)

6 x  kr. 2.833 + moms
(I alt kr. 16.998 + moms)

Du vælger hvordan du ønsker at betale i forbindelse med din tilmelding. Der vil være en måned mellem hver betaling.

1:1 dialog med underviserne

Lukket Facebook gruppe

Alt det praktiske

Hvornår?

Kurset afholdes den 20. september, 4. oktober, 25. oktober, 15. november og 29. november 2022 – alle dage kl. 10:00 til 16:00.

Hvor?

Kurset afholdes i København

Forplejning?

Ja. Du får let morgenmad ved mødelokalet, formiddagspause med nødder og tørret frugt, sund frokost, eftermiddagspause med isvand, kaffe, te og frisk frugt

Hvem underviser?

Mette Mikkelsen og Søren Bechmann er gennemgående undervisere de 5 dage.

Hvem arrangerer?

Kurset arrangeres af Service Design Institute

Din investering?

Din investering i dette kursus er kr. 16.995,- + moms. Og du kan betale på 4 forskellige måder.

Bonus

Straks du tilmelder dig kurset modtager du et eksemplar (e-bog) af “Gør kunden god igen – Om at arbejde strategisk og praktisk med utilfredse kunder”. Bogen er skrevet af Søren Bechmann og Pernille Hirshals og den udkom på Gyldendal Business.