At arbejde med kunderejsen
er det bedste redskab til at omsætte
halv-abstrakte visioner
(om f.eks. “kunden i centrum”)
til handling

Det er med til at karakterisere en serviceydelse, at der ofte er tale om en proces – om en “kunderejse” som både kan opdeles i før, under og efter samt opdeles i et ofte stort antal touchpoints. Og uanset om en virksomhed er bevidst om det eller ej, sendes virksomhedens kunder på rejsen hver eneste dag. Er rejsen ikke designet, designer den nok sig selv – med en betydelig risiko for, at turen hverken bliver appetitlig for kunden, til at kontrollere for virksomheden eller i overenstemmelse med dét virksomheden vil stå for.

Rejsen omfatter alle de steder, hvor kunden interagerer med virksomheden, når der f.eks. købes et produkt eller en serviceydelse. Rejsen kan være relativt kort og bestå af få touchpoints. Og den kan være lang og hutigt bestå af mange. At købe en kop kaffe i Victorias Kaffebar omfatter et overskueligt antal touchpoints. At være kunde i en bank kan derimod omfatte et uoverskueligt antal touchpoints med mange gentagelser.

At arbejde med kunderejser drejer sig ofte om at identificere den eksisterende rejse med henblik på at designe og implementere en ny. Og det drejer sig om at identificere, kvalitetssikre, designe og implementere alle de touchpoints – eller kontaktpunkter – som en kunde eller bruger har med en organisation.

I sidste ende er formålet med at designe en kunderejse at skabe en oplevelse, som kunden husker. Og som får kunden til at købe igen, købe mere og fortælle andre om oplevelsen.

I den forbindelse skal man være opmærksom på, at blot 20 procent af en købsbeslutning træffes på baggrund af rationelle overvejelser. 80 procent træffes på baggrund af emotionelle overvejelser. Ikke mindst derfor kan det være uhyre relevant også at se på den følelsesmæssige rejse, som kunden er på. Og se nærmere på, hvor kunden er glad, forvirret, skuffet, rasende.

Rejsen skal være attraktiv, effektiv og anderledes

At arbejde med kunderejsen kan medvirke til at en organisationen får identificeret, hvordan en kunde behandles i hvert eneste touchpoint og hvad kunden føler for organisationen, når rejsen er afsluttet. Den er en identifikation og dermed information, som blandt andet anvendes i ledelsens beslutningsprocesser.

Designet af den fremadrettede kunderejse beskæftiger sig blandt andet med, hvordan man ønsker, at kunden oplever og behandles i hvert eneste touchpoint.

Men også med at tilrettelægge kunderejser, der er mere attraktive for kunderne samtidig med at de er effektive for organisationen.

Hvis du vil vide mere …

Online kursus

“Bestem selv” kursus …

Læs mere

Kursus

2 dage

Læs mere

Bog

“Ha’ en fortsat god dag!”

Læs mere

Bog

“Kunderejsen”

Læs mere

Foredrag

Om kunderejsen

Læs mere

Foredrag

Om pårørenderejsen

Læs mere

Rådgivning

Om kunderejsen

Læs mere

Kunderne siger…

Tak for det fantastiske foredrag. Huset summer af dine mange pointer, og vi forsøger at samle op i alle kroge. Mange har rost foredragets indhold og dig som foredragsholder; du formåede at gøre det interessant og nærværende.

– Heidi Melin, Aleris-Hamlet Hospitaler

Rigtig mange tak for et super inspirerende foredrag. Jeg har fået en del positive tilbagemeldinger på det og er overbevist om, at mange gik derfra med en del nye tanker!

– Diana Munk Laustsen, LEGO

Tusind tak for et inspirerende indlæg på seminaret for vores nordiske forretningsudviklere. Alle deltagere gav efterfølgende rigtig god feedback til din præsentation, og dine tanker og holdninger til den gode kunderejse kan vi helt sikkert anvende, når vi løbende udvikler vores kundekoncept.

– Ulla Madsen, Nordea Private Banking

Bliv klædt på til arbejdet med kunderejsen

  • Download e-bogen ”Kunderejsen – De første skridt” – 84 sider om kunderejsen
  • Få konkrete redskaber, værktøjer og opskrifter
  • Bliv inspireret af vores emails om service, servicedesign og kunderejsen

”… ikke ”bare” en bog, der inspirerer og underholder. Det er en bog, der er til at handle på.” — Stine Ringvig Marsal (tidl. Zoo, Tivoli og Københavns Lufthavne)


    Privatlivspolitik