Velkommen til Danmarks
første onlinekursus i servicedesign

Vi lærer dig, hvad servicedesign er. Og vi udstyrer dig med redskaber som får dig til at se på med andre øjne på de serviceydelser, der allerede findes. Samtidig med at du bliver klar til at udvikle på de serviceydelser, som ikke fungerer optimalt. 

Kurset giver også en forståelse for “design thinking og -doing”. Og ikke mindst du en værktøjskasse med modeller, metoder og redskaber – så du for alvor kan arbejde med servicedesign.

Online med afsæt i offline …

Dette online kursus er udviklet med afsæt i Service Design Institutes populære “live” eller “offline” kurser i servicedesign, som også var Danmarks første. I en årrække har vi holdt kurset for flere tusinde deltagere fra såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Og vi har tilbagevendende evalueret og udviklet på kurset.

Desuden er “Med andre øjne – om service, design og servicedesign” omdrejningspunktet for dette kursus. Bogen er skrevet af underviserne på dette kursus, Mette Mikkelsen og Søren Bechmann. 

(I øvrigt får du tilsendt bogen, når du tilmelder dig – se mere nedenfor.)

Det siger vores kursister …

På kurset opdagede jeg, at servicedesign er ”the missing link” mellem virksomhedens ønske om at give god service og kundernes reelle behov for god service. Alt for ofte bruger vi som virksomhed vores mavefornemmelse til at gætte os frem til hvad kunderne vil have og bruger vores kræfter på at give dem det, vi mener de vil have – med en vis risiko for at ramme forkert og bruge kræfterne ineffektivt. Med servicedesign som metode bliver man i stand til faktisk at finde frem til, hvad det præcist er kunderne har behov for – OG bruge den viden til at udvikle en service, der kan leve op til deres behov. Samtidig bliver man i stand til at være mere effektiv, fordi kræfterne bruges på det helt rigtige – hverken mere eller mindre.

– Trine Petersen, Holstebro Kommune

…et af de bedste kurser jeg nogensinde har været på.

– Marianne B. Lauritsen, Region Hovedstaden

Servicedesign handler om …

… at designe bæredygtige serviceydelser. Det kræver så til gengæld, at vil man for alvor forstå servicedesign, må man have en dyb forståelse for, hvad design i virkeligheden er samt et fornyet blik på service. Ikke mindst fordi udfordringen ofte er, at serviceydelser både skal være attraktive for dem, der skal modtage ydelserne – og effektive for dem, der skal levere dem.

På dette kursus får du
> en dyb forståelse for serviceydelsens natur
> indsigt i principperne for at ændre på eksisterende serviceydelser
> kendskab til designdisciplinen
> viden om og redskaber til at kortlægge og forstå en konkret problemstilling
> kendskab til arbejdet med hvordan man idéudvikler
> overblik over en række forskellige service-prototyper

> inspiration til at implementere noget nyt
> metoder til at kvalitetssikre og evaluere projekter

Vil du lære at tænke og arbejde som en servicedesigner?

Køb kurset her

Dét får du …

Kurset består af 7 moduler fordelt på 38 videolektioner som indeholder baggrundsviden, teori og modeller, samt en række principper indenfor servicedesign. Desuden vises relevante eksempler på praktiske værktøjer, løsninger og nye serviceoplevelser. 

Herunder kan du læse mere om, hvad modulerne indeholder – du får adgang til det hele straks du investerer i kurset.

Det siger vores kursister …

Service Design Institute tilbyder både et mindset og et redskabsskur. Masser af viden skarpt formidlet, og fede metoder trænet igen og igen via nøje tilpassede øvebaner med blik for faglighed og kontekst, kombineret med frækhed til at ruske op i fastlåste vaner og konsekvent fokus på brugeren – lige hvad vi har brug for i bibliotekerne.

– Helene Bruhn Schvartzman, Aarhus Kommune

”Smagsprøver”

Her kan du få en fornemmelse af, hvordan kurset er skruet sammen: Du kan se to afsnit fra kurset i deres fulde længde. 

Sæt igang!

Køb kurset her

Hvem underviser?

Sådan foregår kurset

Dette er et onlinekursus. Online kurset sikrer fuld fleksibilitet gennem 37 videolektioner som er tilgængelige i 365 dage. Det betyder, at du selv bestemmer hvor og hvornår du vil tage de enkelte moduler og afsnit i kurset. Og det betyder, at du kan tage kurset igen og igen. Du får adgang til det hele i det øjeblik, at du køber kurset. Den samlede varighed er 6,5 time.

Din investering

Din investering i at lære at tænke og arbejde som en servicedesigner er blot

kr. 2.796,- + moms

Det siger vores kursister …

Uddannelsen i servicedesign har virkelig været en øjenåbner for mig. Komplekst og alligevel så simpelt og ligetil. Bevidstheden om at tænke den gode kunderejse ind i enhver servicefunktion giver virkelig god mening. Der er mange steps i en kunderejse, når den bliver pillet fra hinanden og analyseret. Rigtig meget kan forbedres – også i backstage arbejdet, som kunden jo umiddelbart er ligeglad med, men som alligevel har stor betydning for den oplevede service i sidste ende. Randers Bibliotek er nu klar til at arbejde videre med servicedesign. 

– Mette Haarup, Randers Kommune

Bonus

  • Bogen “Med andre øjne – om service, design og servicedesign” er omdrejningspunktet for dette kursus. Bogen er skrevet af underviserne, Mette Mikkelsen og Søren Bechmann. Og straks du har købt kurset, får du tilsendt et fysisk eksemplar af bogen til din adresse.
  • Bogen blev i en anmeldelse i Børsen kaldt “… vigtig og essentiel viden …”.
  • I bogens forord skriver Birgit Mager (som er professor i servicedesign ved KISD, Köln International School of Design, Tyskland og præsident for det internationale netværk Service Design Network): “… en fremragende introduktion til servicedesign til læsere, der bare er nysgerrige på det nye emne. Det er samtidig en praktisk reference til dem, der allerede arbejder med servicedesign i deres organisationer. Og for den studerende er det en god håndbog fyldt med viden om servicedesign!”
  • Du får løbende adgang til at kommunikere med kursets gennemgående undervisere og stille spørgsmål, kommentere de enkelte afsnit, komme med forslag etc.

Hvem skal investere i kurset?

Dette kursus er til dig som arbejder med eller f.eks. underviser i

  • organisationens serviceydelser og serviceoplevelser
  • produkt,- service- og forretningsudvikling
  • kunde-, bruger- og borgerrejser
  • servicedesign og har behov for en opdatering
  • design (men mangler forståelse for servicedesign)

Få adgang til det hele nu!

Køb kurset her

Det siger vores kursister …

Tusind tak for en helt fantastisk rejse i servicedesign verdenen. Det har været en stor øjenåbner for vores organisation at få nogle nye redskaber og en anderledes tilgang til vores arbejde, hvor vi bliver bedre til at tage kundernes blik.
– Mette Olesen, Nordjyllands Trafikselskab