Om Service Design Institute

Service Design Institute er først og fremmest en konsulentvirksomhed, men aktiviteterne omfatter også foredrag, facilitering af workshops, undervisning, kursusforløb og forlagsvirksomhed.

I Service Design Institute er vi overbeviste om, at god service gør verden til et lidt bedre sted at være. Derfor hjælper vi private og offentlige organisationer med at designe attraktive, effektive og anderledes serviceydelser 
– på tværs af alle touchpoints.

Vi er et tæt forbundet team med kompetencer, der understøtter tværfaglighed som er et centralt servicedesignprincip.

Derudover er kompetente personer og virksomheder med forskellige fagligheder tilknyttet instituttet.

Vi arbejder med en gennemprøvet designmodel med fem faser, der bringer opgaven sikkert fra “kortlægge og forstå” til “evaluere og lære”.

Derudover anvender vi en række forskellige metoder i forbindelse med designmodellen – og valget af metode prioriteres og målrettes altid den konkrete opgave.


 

For at skabe overblik over metoderne, har vi udviklet et ”periodiske system”, hvor metoderne er samlet og kategoriseret.Vi har desuden udviklet og udgivet en samling metodekort, hvor de enkelte metoder er beskrevet. Et praktisk og operationelt værktøj igennem processen – og ude i organisationerne bagefter.

Consulting

Service Design Institute hjælper private og offentlige organisationer med at designe attraktive, effektive og anderledes serviceydelser – på tværs af alle touchpoints.

Vores tilgang er baseret på en kombination af gennemarbejdet teori, mangeårig erfaring og sund fornuft. Og altid med afsæt i servicedesign – og har derfor den nødvendige dybe indsigt i såvel serviceydelsens natur som i design thinking & doing.

Vi betragter primært verden gennem brugernes, borgernes og kundernes øjne. Efterfølgende arbejder vi med bagvedliggende processer, og altid med forståelse for organisationens forretning.

Det er en central opgave at designe serviceydelser, der er attraktive, men også effektive. Og god service er af samme grund også ofte et spørgsmål om, hvor man bevidst vil levere “mindre god” service.

Vi arbejder især med kortlægning, udvikling og implemen- tering af serviceprocesser, serviceadfærd og “service recovery”. Og jagter det konkrete:“hvad betyder det så på onsdag?”.

Feferencer omfatter f.eks. Folketinget, Gentofte Hospital, Helsingør Kommune, Københavns Kommune,
 Nordjyllands Trafikselskab, SOS International, Spar Nord,
 Tivoli og Zeiss Nyt Syn.

”I Spar Nord har vi en strategi, hvor personlig rådgivning og service i særklasse er i højsædet. I forbindelse med vores strategilancering stod Service Design Institute for et forløb, hvor mere end 1.500 medarbejdere trænede i at give kunderne den gode serviceoplevelse og var med til at udforme et sæt af serviceløfter med udgangspunkt i bankens værdier. Forløbet var en stor succes og det fokus, vi fik skabt, er en vigtig del af forklaringen på, at vi i dag ligger i top blandt de danske banker, når kunderne vurderer os på service.”

Ole Madsen
SVP, Spar Nord

Få ”Kunderejsen” som e-bog – helt gratis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks adgang til at downloade e-udgaven af ”Kunderejsen” – 84 sider om kortlægning, design og implementering af kunderejser.

Vi skriver om service, servicedesign, kunde- og brugerrejser samt ”service recovery”. Og vi skriver alene, når vi har noget på hjerte. Af samme grund udkommer nyhedsbrevet med ujævne mellemrum.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)